Vertelplaten met Kamishibai

Waarom vertellen met een Kamishibai?

De Kamishibai is een klein, draagbaar verteltheater dat oorspronkelijk uit Japan komt. In het kleine houten theatertje worden gelamineerde platen geschoven en aan de hand daarvan wordt een verhaal verteld. De Kamishibaiverteller brengt de personages tot leven en door de beeldende vertelwijze worden de leerlingen opgenomen in de wereld van het verhaal.

De verteller verschuift de prenten zoals in een tekenfilm en vertelt ondertussen het verhaal. Door de grote prenten kunnen veel kinderen tegelijk naar je verhaal luisteren en goed de prenten bekijken. De kinderen kunnen zich beter concentreren op het verhaal omdat hun blik wordt gevangen in het kader van het kastje. Het is een theaterervaring en daardoor gaat het verhaal meer leven. Daarnaast kan je makkelijk zelf de snelheid van het verhaal bepalen en zo de spanning opbouwen.

Welke vertelplaten zijn er te leen?

Alle Prentenboeken van het jaar van de afgelopen jaren zitten in de collectie. Niet voor niets zijn deze boeken uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar, ze blijven leuk! Klassiekers zijn ook erg leuk om voor te lezen met het gebruik van het vertelkastje.

Hoe leen ik vertelplaten?

De vertelplaten vind je niet in de boekenkasten van de bibliotheek. Om ze te kunnen lenen reserveer je via het online bestelformulier. Vermeld welke platen je graag wilt lenen en vanaf welke datum (huurperiode is 6 weken), je naam en schoolgegevens (adres) en waar de factuur naar toe mag.
Zodra de vertelplaten voor je klaar staan ontvang je een e-mail.

Huurperiode

Zes weken

Kosten

€ 7,50
Voor dBos scholen en Boekstart in de Kinderopvang zijn de eerste twee vertelkastjes met vertelplaten gratis te bestellen.


Krrrr…okodil!

Coco kan het!

Fiet wil rennen

Kleine muis zoekt een huis

Een huis voor Harry

We hebben er een geitje bij!

Kleine Kangoeroe

Nog 100 nachtjes slapen

Maar eerst ving ik een monster

Maximiliaan Modderman geeft een feestje