Yoleo gratis beschikbaar voor jeugdleden

Gepubliceerd op: 25 september 2019 13:38

Yoleo motiveert kinderen om te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken!

Wat is Yoleo?

Een Yoleo-boek is een combinatie van beeld en tekst waarbij een menselijke stem de tekst voorleest. Op het scherm loopt een balkje mee die de zin en het woord markeert dat voorgelezen wordt. Kinderen worden zo gestimuleerd mee te lezen met de tekst op het scherm en worden beloond voor de vorderingen die ze maken.

Voor wie is Yoleo?

Yoleo is speciaal ontwikkeld om kinderen in de groepen vijf tot en met acht van het basisonderwijs, die lezen lastig vinden, meer leeskilometers te laten maken. Maar ook goed lezende kinderen worden uitgedaagd en vinden in Yoleo veel leesplezier.

Hoe kun je Yoleo gebruiken?

Kinderen maken zelf, met toestemming van hun ouder(s), een account op Yoleo aan en koppelen dit aan hun lidmaatschap van de Bibliotheek.

Bij de eerste keer inloggen op je account verschijnt er automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of je lid bent van de bibliotheek. Klik op ja, dan word je gevraagd om je pasnummer en bijbehorend wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt automatisch gecontroleerd of je lidmaatschap geldig is. Het je een geldig lidmaatschap dan kom je vanzelf terug bij Yoleo en kun je boeken lenen.

Na deze eerste keer koppelen, onthoudt Yoleo je verbinding met de bibliotheek. Mocht de koppeling per ongeluk toch een keer weg zijn, dan kun je altijd opnieuw verbinden door bovenin je scherm op het icoontje van het gezicht te klikken en vervolgens op 'bibliotheek gegevens' en 'inloggen bij de bibliotheek'.

Je bent nog geen lid van de bibliotheek? Als je jonger bent dan 18 kun je bij ons gratis lid worden!

Hoe werkt het?

  • Kinderen kunnen 10 boeken tegelijkertijd lenen, gedurende 3 weken.
  • Als ze het boek of de boeken in die tijd niet zelf hebben ingeleverd verdwijnen ze automatisch uit de boekenkast. Vijf dagen voor het verdwijnen van de boeken verschijnt er een pop-up met de melding dat de boeken bijna verdwijnen uit de boekenkast.
  • Zijn de boeken uit de boekenkast verdwenen, maar hadden ze het boek of de boeken nog niet uitgelezen? Dat is geen probleem, ze kunnen het boek opnieuw lenen en lezen dan verder waar ze gebleven waren.
  • Kinderen kunnen overal waar ze de beschikking hebben over een laptop, pc of iPad (allen met verbinding met internet) met Yoleo lezen. Dus waar en wanneer het hen uitkomt.

Ga meteen naar Yoleo op onze digitale bronnen pagina