Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 23)

 • Binnenkort makkelijker inloggen voor bibliotheekdiensten! Bekijk details

  4 juni 2024

  Met het nieuwe inlogsysteem heb je nog maar één inlogaccount nodig voor alle bibliotheekdiensten. Of je nu een boek wilt reserveren of verlengen in Mijn Bibliotheek of bij de Online Bibliotheek een e-book, luisterboek of online tijdschrift wilt lenen. Ook voor online cursussen en andere bibliotheekwebsites gebruik je dit inlogaccount.

 • Vanaf nu leen je 5 tijdschriften per 3 weken in de online bibliotheek! Bekijk details

  2 juni 2024

  Ben jij een fan van de tijdschriften in onze app? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf nu leen je 5 tijdschriften per 3 weken.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Eijsden Bekijk details

  18 september 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Eijsden.

 • Laaggeletterdheid bestrijden, leesvaardigheid bevorderen en de digitaal vaardigheid versterken Bekijk details

  18 september 2023

  Op donderdag 14 september heeft Marc Rodenburg namens Stichting Heuvellandbibliotheken het nieuwe Convenant basisvaardigheden getekend. Negentien partijen in de regio Maastricht-Heuvelland werken samen aan het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid en het versterken van basisvaardigheden.

 • Leesclub Bibliotheek Margraten Bekijk details

  4 september 2023

  Hou je van lezen? Laat je je graag verrassen door boeken die je zelf niet zo gauw zou openslaan? Wil je je wat meer verdiepen in een boek, in de taal, het verhaal, de thema’s? En wil je hierover graag praten met andere leesliefhebbers? In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten.

 • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) nu ook in Margraten Bekijk details

  22 augustus 2023

  Tegenwoordig dien je steeds meer zaken via internet te regelen, zoals het aanvragen van een DigiD, studiefinanciering, WW-uitkering, zorgtoeslag of het verlengen van een rijbewijs. Veel mensen vinden dit lastig. Heb je hier vragen over of hulp nodig? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Margraten.

 • Oproep aan onze leden Bekijk details

  29 juni 2023

  Beste leden van de bibliotheek, In deze moderne tijd streven we voortdurend naar verbetering van onze diensten en gaan we mee met de nieuwste ontwikkelingen. Veel berichtgeving van de bibliotheek verloopt nu via post. Dit zien we graag zo veel mogelijk gewijzigd naar berichten per e-mail. We zijn ervan overtuigd dat deze overgang vele voordelen met zich meebrengt, zowel voor jullie als leden als voor de bibliotheek als geheel.

 • Tijdschriften onderdeel van Online Bibliotheek app Bekijk details

  13 maart 2023

  De TijdschriftenBieb app begon als pilot en bleek een succes. Daarom worden tijdschriften een vast onderdeel van de collectie in de Online Bibliotheek en stopt de TijdschriftenBieb app.

 • Vacature vrijwilliger Klik & Tik Bekijk details

  8 maart 2023

  Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden. Dit vormt voor veel mensen een uitdaging. De bibliotheek biedt mensen de kans hun digitale vaardigheden te verbeteren. Dit doen we samen met een bevlogen team vrijwilligers. Wil jij mensen helpen bij het leren omgaan met de computer? In Valkenburg, Berg en Terblijt, Margraten en Eijsden zoeken wij enthousiaste, geduldige en gezellige vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers bij de cursussen Klik & Tik.

 • Wij zoeken vrijwilligers voor het Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  10 februari 2023

  Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Weet jij je weg te vinden op internet? En dan speciaal op de websites van diverse overheidsinstanties, of wil je je daar graag in verdiepen? En ben je voor minimaal één dagdeel in de week beschikbaar? Dan ben jij dé vrijwilliger voor het Informatiepunt Digitale Overheid!

Paginanavigatie